Tânărul care a incendiat casa din Frasin a fost arestat preventiv


Intră acum și în grupul de

Un tânăr care a incendiat, duminică seara, o casă din Frasin a fost arestat preventiv pentru distrugere.

Reamintim că în noaptea de duminică spre luni pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din orașul Frasin.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul și mansarda locuinței, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, cu pericol de propagare la două construcții anexe.

Pe timpul intervenției de localizare a flăcărilor, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unui bărbat, în vârstă de 60 de ani, care a suferit un atac de panică. Bărbatul a fost stabilizat, iar ulterior a refuzat transportul la spital.

Polițiștii, ajunși la fața locului, au constatat că incendiul afecta o locuință situată în aceeași curte cu casa proprietarului. Locuința incendiată aparținea unui nepot al proprietarului, care fusese văzut în apropierea locului faptei.

Un martor a declarat că l-a întâlnit pe suspect în apropiere și, întrebat ce arde, acesta a răspuns că el a dat foc locuinței. Ulterior, suspectul a fost găsit de polițiști și a recunoscut că a incendiat casa din cauza unor neînțelegeri cu unchiul său și cu mama acestuia aflată în străinătate.

Judecătoria Gura Humorului a decis, luni, arestarea prevenitvă pentru 30 de zile a tânărului pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere (prin incendiere).

Acesta a fost introdus în Arestul Poliției Județene Neamț.


Intră acum și în grupul de