Doi tineri din Suceava, cercetați pentru înșelăciune de 30.000 de lei prin metoda „Accidentul”


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Suceava investighează un caz de înșelăciune prin metoda „Accidentul”, în care doi tineri din județ au indus în eroare o femeie din Siret, convingând-o să le transfere 30.000 de lei. Aceștia au pretins că fiul victimei, aflat în Spania, a fost implicat într-un grav accident rutier și are nevoie urgentă de bani pentru o intervenție chirurgicală.

În urma plângerii depuse pe 6 aprilie 2024, autoritățile au reușit să-i identifice pe cei doi suspecți: un tânăr de 20 de ani din comuna Pătrăuți și un complice de 30 de ani din Suceava. Pe 5 iulie 2024, în baza mandatelor de percheziție, polițiștii au descins la locuințele acestora, de unde au ridicat mai multe bunuri și obiecte de interes pentru anchetă. De asemenea, a fost confiscat și un autoturism Volkswagen Touareg, care a fost folosit în cadrul operațiunii de înșelăciune.

Cu toate acestea, unul dintre suspecți, tânărul de 20 de ani, nu a fost găsit la domiciliu în timpul percheziției, fiind plecat în Germania. După mai multe luni de cercetări, la data de 2 octombrie 2024, acesta a fost identificat, adus la audieri și reținut pentru 24 de ore. În ziua următoare, 3 octombrie, el va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea unei măsuri preventive.

Poliția Suceava atenționează încă odată asupra tentativelor de înșelăciune prin telefon, în care infractorii se folosesc de scenarii dramatice pentru a manipula victimele.


Intră acum și în grupul de