Un bărbat beat, fără permis, care se grăbea să ajungă la soția însărcinată a intrat cu scuterul într-o balustradă la Preutești


Intră acum și în grupul de

Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată, joi seara în jurul orei 23:15 printr-un apel la 112 despre un accident rutier produs pe raza satului Arghira, comuna Preutești. Apelul a fost făcut de un martor care a anunțat că o persoană aflată pe un scuter a intrat într-o balustradă.

Ajunși la fața locului, polițiștii au confirmat evenimentul, însă persoana vătămată a refuzat să fie preluată de echipajul medical sosit la fața locului. În urma cercetărilor, s-a constatat că bărbatul implicat, aflat în stare de ebrietate, nu deținea permis de conducere, iar scuterul pe care îl conducea nu era înmatriculat.

Conducătorul scuterului a declarat că încerca să ajungă la locuința socrilor săi din satul Valea Bourei, comuna Dolhești, pentru a-și vizita soția însărcinată, care nu se simțea bine. În jurul orei 22:30, acesta s-a urcat pe un scuter marca Dolce, achiziționat din străinătate fără acte și neînregistrat, și a pornit la drum. . După aproximativ 2 km parcurși pe DJ 208, bărbatul a pierdut controlul scuterului din cauza stării de ebrietate și a intrat într-un parapet, fiind găsit ulterior de către martorul care a apelat la poliție.

Polițiștii au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică și, deși inițial a refuzat testarea cu aparatul alcooltest la locul incidentului, ulterior a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni, unde a acceptat testarea. Rezultatul a indicat o concentrație de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatului i s-au prelevat probe biologice.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, s-a confirmat că acesta nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule

Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul.


Intră acum și în grupul de