Doi copii de 12 și 13 ani au dat o spargere la un magazin din Păltinoasa de unde au furat bani și țigări


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați telefonic, sâmbătă dimineața, de un cetățean din comuna Păltinoasa, sat Capu Codrului,  despre o spargere la magazinul său.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, însoțiți de un tehnician criminalist din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului, pentru a efectua cercetări. La magazinul în cauză, o angajată a relatat că, în dimineața zilei de 5 octombrie, la ora 07:00, a observat că o ușă și un geam prezentau urme de forțare. În urma cercetărilor, s-a constatat că, în noaptea de 4 spre 5 octombrie, persoane necunoscute au forțat sistemul de închidere al magazinului și au pătruns în interior, de unde au sustras mai multe bunuri, inclusiv 10 pachete de țigări și o sumă de aproximativ 500 de lei.

Investigațiile ulterioare au dus la identificarea a doi minori, în vârstă de 12 și 13 ani, care, în prezența părinților, au recunoscut comiterea faptei. Aceștia au declarat că au cheltuit suma de bani în orașul Gura Humorului pe diverse produse, iar din pachetele de țigări furate, doar unul a fost găsit asupra lor.

În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „Furt calificat,” Cazul va fi soluționat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de