Șofer beat, fără permis, cu mașină cu ITP expirată și fără RCA depistat de polițiștii din Salcea


Intră acum și în grupul de

În data de 5 octombrie 2024, în jurul orei 00:55, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Salcea au oprit pentru control un autovehicul marca Ford, model Focus, pe strada Păcii – DC 63, în orașul Salcea. Vehiculul se deplasa în direcția Salcea – sat Prelipca.

La solicitarea polițiștilor, șoferul nu a putut prezenta niciun document personal, ci doar certificatul de înmatriculare și o poliță RCA. După verificările efectuate, s-a stabilit că acesta este un bărbat în vârstă de 47 de ani, domiciliat în satul Prelipca, oraș Salcea. Verificările polițiștilor au relevat că autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată din 8 august 2024 și nu era asigurat cu o poliță RCA valabilă. Totodată, s-a constatat că bărbatul figura în baza de date a Poliției Române cu permisul de conducere anulat, nefiind astfel posesor de permis pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au observat că șoferul emana halenă alcoolică, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost ulterior condus la Spitalul Clinic Județean Suceava, unde i-au fost prelevate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma incidentului, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional.


Intră acum și în grupul de