Un bărbat din Dorna Arini a ajuns în arestul Poliției după ce a condus beat și a intrat cu mașina neînmatriculată în gard și a părăsit locul accidentului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Vatra Dornei au fost alertați, duminică după amiaza, în jurul orei 16:38,  printr-un apel la 112 cu privire la un incident rutier petrecut în satul Plaiu Șarului, comuna Șaru Dornei.

Un martor a sesizat că o mașină a lovit un gard și apoi a părăsit locul accidentului.

O echipă operativă s-a deplasat la fața locului, iar în urma cercetărilor preliminare, s-a stabilit că un bărbat de 43 de ani din Dorna-Arini, în timp ce conducea un autoturism marca Suzuki pe DC 82D, a pierdut controlul volanului într-o curbă, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum. Vehiculul a ieșit de pe carosabil și a lovit un gard, rezultând doar pagube materiale.

Șoferul, identificat ca fiind un bărbat de 43 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei exacte.

Verificările ulterioare au arătat că mașina Suzuki avea un număr de înmatriculare provizoriu, a cărui valabilitate expirase în mai 2023. Poliția a deschis un dosar penal pentru infracțiunile de „Conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „Conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului,” conform articolelor 335 și 336 din Codul Penal.

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat autorităților competente pentru continuarea cercetărilor.


Intră acum și în grupul de