Mașină răsturnată găsită în apropiere de serpentinele de la Vârfu Dealului. Șoferul, beat, găsit mai târziu după investigații suplimentare


Intră acum și în grupul de

Polițiștii SPR 10 Gura Humorului au fost alertați, duminică dimineața la ora 6:00, prin apel la 112 cu privire la un autoturism răsturnat pe DN 2E, în apropierea localității Vârfu Dealului, comuna Pârteștii de Jos. Sesizarea a venit din partea unui localnic, care a raportat că a găsit mașina avariată în afara drumului, în zona serpentinelor.

Polițiștii ajunși la fața locului au descoperit un vehicul marca VW Caddy, răsturnat pe cupolă, cu avarii evidente. Vehiculul, care se afla pe direcția Vârfu Dealului-Cacica, depășise bara de protecție a drumului, dar nicio persoană nu a fost găsită în apropierea acestuia.

În urma verificării bazelor de date, polițiștii au stabilit că autoturismul aparține unui bărbat din localitatea Păltinoasa. Acesta s-a prezentat la locul accidentului, declarând că nu se afla în mașină în momentul incidentului și nu știe cine ar fi putut-o conduce.

Investigațiile ulterioare și discuțiile cu martorii au condus la identificarea șoferului, un tânăr de 21 de ani, care s-a prezentat la fața locului și a recunoscut că el a condus autoturismul în momentul accidentului. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost testat și pentru substanțe psihoactive, rezultatul fiind negativ. Ulterior, a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului pentru recoltarea de probe biologice, la care a consimțit.

Poliția a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.


Intră acum și în grupul de