Bărbat dispărut în pădurea de lângă Schitul Petru și Pavel unde căuta ciuperci, găsit după peste 16 ore de căutări


Intră acum și în grupul de

Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată, duminică seara, la ora 19:22 prin apel la 112 de către o localnică din satul Mitocu Dragomirnei despre dispariția unui bărbat de 69 de ani.

Acesta plecase de acasă în jurul orei 15:00, în pădurea din apropierea Schitului Petru și Pavel, pentru a culege ciuperci, și nu se mai întorsese.

Imediat, autoritățile au mobilizat o echipă de căutare formată din 18 polițiști, 5 jandarmi, 2 pompieri ISU, 11 angajați ai Primăriei Mitocu Dragomirnei și 25 de voluntari din localitate, fiind folosite și două aparate de termoviziune.

S-au efectuat perieri și scotociri pe o arie extinsă, iar activitățile au continuat până la ora 00:30, când au fost extinse verificările în zonele practicabile.

Cercetările au relevat faptul că bărbatul a fost văzut ultima dată în zona satului Poiana, comuna Zvoriștea, la ora 18:45, îndrumat de un localnic către drumul DN 29A. Autoritățile au extins căutările în localitățile învecinate și în municipiul Suceava, existând posibilitatea ca bărbatul să fi folosit un mijloc de transport de ocazie.

Luni, în jurul orei 12:15, bărbatul a fost în cele din urmă identificat, teafăr și fără nevoie de îngrijiri medicale.


Intră acum și în grupul de