Un muncitor a căzut pe pe schelă și s-a rănit grav în prima zi de muncă la o casă din Frasin


Intră acum și în grupul de

Poliția orașului Frasin a fost sesizată luni la prânz prin 112 despre un incident în care o persoană a căzut de pe o schelă în timp ce lucra la fațada unei locuințe.

Conform investigațiilor, s-a stabilit că muncitorul, un bărbat de 23 de ani, lucra fără forme legale pentru o firmă de construcții din Bosanci, specializată în lucrări de construcții rezidențiale și nerezidențiale. Incidentul s-a petrecut în prima sa zi de muncă, în cadrul unui proiect de reabilitare termică la o casă particulară situată în localitatea Plutonița, orașul Frasin.

În jurul orei 12:00, bărbatul se afla la o înălțime de aproximativ 4 metri pe o schelă care nu era ancorată corespunzător, fapt ce a dus la dezechilibrarea și căderea sa.

În urma incidentului, apelantul a sunat imediat la 112, iar muncitorul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, leziuni la membrul superior drept și membrul inferior drept, fiind internat pentru îngrijiri medicale.

Investigațiile au arătat că bărbatul nu era angajat oficial al firmei. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.


Intră acum și în grupul de