O femeie din Fundu Moldovei lovită de soț a acceptat emiterea ordinului de protecție, dar nu și sistemul de supraveghere electronică


Intră acum și în grupul de

O femeie din Fundu Moldovei care a fost lovită, luni după amiaza, de soț pe fondul unor discuții contradictorii a acceptat să se emită un ordin de protecție provizoriu, dar nu a dorit să poate un sistem de supraveghere electronică.

Potrivit Poliției Județene Suceava, luni  în jurul orei 15:50, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați prin 112  de către o femeie din Fundu Moldovei cu privire la faptul că tatăl său a agresat-o fizic pe mama sa.

În temeiul sesizării, polițiștii s-au deplsat cu operativitate la fața locului constatând că în dimineața zilei de luni  în jurul orei 09:00, în timp ce soții respectivi se aflau la domiciliul lor din Fundu Moldovei pe fondul unor neînțelegeri intrafamiliale, între aceștia a izbucnit un scandal spontan, care a degenerat, iar soțul și-a agresat fizic pe soția.

Femeia a fost preluată la sediul Secției de Poliție, unde i-a fost aplicat formularul de evaluare a riscului iar pe baza răspunsurilor date la întrebările acordate, a reieșit faptul că există risc iminent, aspect ce i-a fost adus la cunoștință persoanei vătămate, care a dorit emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Fiind întrebată, femeia nu a dorit să poarte un sistem de supraveghere electronică, opunându-se.

Totodată, femeia a declarat că nu are nevoie de îngrijiri medicale, fiind îndrumată să se prezinte la un cabinet de medicină legală pentru eliberarea unui certificat medico-legal care să ateste faptul că a fost victima unei agresiuni fizice.

În cauză s-a emis ordin de protecție provizoriu împotriva soțului agresor,  pe o perioadă de 5 zile, impunându-se evacuarea temporară din locuința comună și păstrarea unei distanțe față de cele două victime (mamă și fiică), ordin care a fost comunicat procedural tuturor părților.

În acest caz s-a întocmit dosarul penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,violența în familie” care va fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Fundu Moldovei, care vor monitoriza și respectarea măsurilor/interdicțiilor dispuse prin ordinul de protecție în perioada celor 5 zile.


Intră acum și în grupul de