O autoutilitară folosită la colectarea laptelui a ars în noapte la Boroaia


Intră acum și în grupul de

Poliția a fost sesizată, miercuri dimineața, în jurul orei 2:00 că în satul Bărăști din comuna Boroaia arde o autoutilitară.

Potrivit datelor din anchetă, un bărbat de 62 de ani din Boroaia, în calitate de conducător auto al autoutilitarei marca Mercedes-Sprinter a parcat autoutilitara firmei de lactate la care este angajat în fața locuinței sale, pe un podeț, în cursul zilei de marți, la ora 12:00 după terminarea activităților privind colectarea laptelui.

De atunci și până la momentul incendiului nu a mai folosit în niciun mod autoutilitara.

După aproximativ 14 ore de nefuncționare, miercuri dimineața la ora 1:30, șoferul a fost alertat de către vecini că autoutilitara firmei la care lucreză arde pe podețul din fața locuinței, în acel moment fiica acestuia alertând prin 112 evenimentul.

La fața locului s-a prezentat inițial echipajul Serviciului de Pompieri Voluntari Boroaia cu o autospeciala de stingere a incendiului, ulterior ajungând și pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni, care au lichidat incediul în totalitate, fără a se extinde.

Ca urmare a incediului autoutilitarei a ars și poarta de acces din fața acesteia, pe o porțiune de aproximativ 4 metri, fiind construită din material lemnos. Prejudiciul cauzat ca urmare a incediului asupra autoutilitarei este de aproximativ 5 000 euro.

Pompierii Fălticeni în urma procesului-verbal de intervenție întocmit au concluzionat că sursa probabilă de aprindere a fost un scurt circuit electric al unui conductor electric defect.


Intră acum și în grupul de