Trei bărbați au ajuns în arest după ce au fost prinși în flagrant că au furat șine de cale ferată


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava au documentat activitatea infracțională a trei bărbați, suspectați de furt continuat de materiale feroase și elemente de cale ferată dintr-un complex de clădiri dezafectat din zona Bucovăț, comuna Păltinoasa. În urma realizării unui flagrant, cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

În data de 26 septembrie 2024, polițiștii din cadrul IPJ Suceava s-au autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt, înregistrând un dosar penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura-Humorului. Bărbații reținuți, cu vârste cuprinse între 35 și 56 de ani, sunt suspectați că ar fi sustras, în mod repetat, componente feroviare, precum șine, macazuri și bolțuri, pe care le-au transportat la o societate comercială specializată în preluarea materialelor feroase.

La data de 10 octombrie 2024, polițiștii au surprins în flagrant pe cei trei bărbați, care transportau 6.970 kg de șine tăiate și pregătite pentru valorificare. Transportul, supravegheat de polițiști, a fost interceptat la sediul societății comerciale din Suceava, unde suspecții au fost reținuți pentru audieri. Elementele de cale ferată, precum și autoutilitara folosită la transport, au fost confiscate de IPJ Suceava.

Cei trei bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt, fiind acuzați de comiterea mai multor acte materiale de furt în formă continuată, conform Codului Penal. În continuare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura-Humorului coordonează investigațiile, urmând a se dispune măsuri preventive în cazul suspecților.


Intră acum și în grupul de