Detaliile accidentului cu trei răniți de la Doroteia: Un șofer nu a acordat prioritate într-o intersecție provocând un carambol cu trei autoturisme


Intră acum și în grupul de

Trei persoane au fost rănite, sâmbătă, într-un accident rutier pe raza localității Doroteia.

Potrivit anchetei polițiștilor, sâmbătă, în jurul orelor 08.00, un șofer în vârstă de 68 de ani din municipiul Suceava, se deplasa la volanul autoturismului marca VW Lupo, împreună cu soția lui în vârstă de 60 de ani și o femeie de 76 de ani, pe DJ177A în interiorul localității Doroteia, din direcția Frasin spre Stulpicani.

Când a ajuns la intersecția DJ177A cu DC30D, a efectuat viraj la stânga fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism Audi condus regulamentar din sens opus de un tânăr de 19 ani din comuna Stulpicani, pe DJ177A din direcția Stulpicani spre Frasin, cel din urmă intrând în coliziune frontală cu partea lateral dreapta a autoturismului VW Lupo.

În urma impactului autoturismul VW Lupo, a fost proiectat într-un autoturism VW Tiguan condus de o localnică de 39 de ani care se afla pe DC30D acordând prioritate de trecere autovehiculelor menționate mai sus.

În urma accidentului a rezultat avarierea celor 3 autoturisme și vătămarea ușoară a ocupanțilorVW Lupo.

Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru toți șoferii.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul VW Lupo care la efectuarea unui viraj la stânga nu a acordat prioritate de trecere autoturismului care circula din sens opus.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


Intră acum și în grupul de