Carambol cu trei autovehicule implicate la Cumpărătura provocat de șoferul beat al unei autoutilitare


Intră acum și în grupul de

Secția de Poliție Rurală Ipotești a fost alertată, sâmbătă în jurul orei 18:00, printr-un apel la 112 cu privire la un accident rutier pe DN2, în zona localității Cumpărătura. Incidentul a implicat trei autovehicule, însă, din fericire, nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale.

Foto ilustrativă

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că un bărbat de 73 de ani, aflat la volanul unei autoutilitare VW Transporter, nu a acordat prioritate de trecere la intersecția cu DN2 și a intrat în coliziune cu un autoturism Audi A6, condus de o femeie. Impactul a proiectat Audi-ul într-un alt autoturism, un Seat Ibiza, care se afla oprit pe partea opusă a drumului. Toate cele trei vehicule au fost avariate în urma coliziunii.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au arătat că femeia aflată la volanul Audi-ului și șoferul Seat-ului nu consumaseră alcool. În schimb, șoferul autoutilitarei VW Transporter avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru prelevarea de probe biologice, pentru a se stabili cu exactitate concentrația de alcool în sânge.

Verificările ulterioare au confirmat că toate vehiculele implicate aveau inspecția tehnică periodică și asigurarea RCA valabile, iar permisele de conducere ale șoferilor erau valide.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului,” iar ancheta continuă pentru a se stabili toate împrejurările în care s-a produs accidentul.


Intră acum și în grupul de