Sucevean amendat cu aproape 9000 de lei după ce a fost urmărit prin oraș și blocat pe Calea Unirii. El era băut și conducea fără permis


Intră acum și în grupul de

În noaptea de luni spre marți, la ora 00:45, patrula de siguranță publică a Poliției Municipale Suceava a efectuat un control de rutină pe strada Ana Ipătescu, folosind autospeciala din dotare. Oamenii legii au efectuat regulamentar semnalele de oprire pentru un autoturism Mercedes-Benz, utilizând semnalele acustice și luminoase.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat, ceea ce a declanșat o urmărire pe străzile orașului.

Autoturismul a fost blocat și oprit în fața unui magazin de instalații de pe Calea Unirii. Șoferul a informat agenții că nu are asupra sa documentele personale și nici pe cele ale autoturismului. Mai mult, acesta a recunoscut că nu deține permis de conducere.

În urma verificării în baza de date, s-a confirmat că bărbatul nu figurează cu permis de conducere. De asemenea, s-a constatat că I.T.P.-ul autoturismului era expirat din 23 iunie 2024, iar polița RCA era validă. Testarea cu aparatul etilotest a arătat o concentrație de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar șoferul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din Suceava pentru prelevarea de probe biologice, în scopul determinării eventualelor substanțe psihoactive.

Suceveanul a fost sancționat contravențional cu suma de 8.745 lei, conform OUG 195/2002. În plus, pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de