Accident de muncă la Pârteștii de Jos: Doi muncitori au căzut de pe schelă în timpul unor lucrări de demolare


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost alertați marți după amiaza prin apel la 112 despre un incident în care doi muncitori au căzut de pe schelă. Incidentul a avut loc în localitatea Pârteștii de Jos, în timpul desfășurării unor lucrări de demolare la un depozit de sare aparținând Societății Naționale a Sării Salrom S.A.

Conform cercetărilor preliminare, cei doi muncitori, angajați ai unei firme de construcții, se aflau pe o schelă la aproximativ 3 metri înălțime, când un zid al depozitului s-a prăbușit peste schelă, provocând căderea acestora. Ambele victime au suferit leziuni și au fost transportate de urgență la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde au fost diagnosticate cu „traumatism coloană dorsolombară și politraumatism prin cădere de la aproximativ 3 metri.”

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava a fost informat despre incident și urmează să efectueze investigații la fața locului pentru a stabili condițiile în care s-a produs accidentul. Reprezentanții Societății Naționale a Sării Salrom S.A. au confirmat că lucrarea era efectuată în baza unui contract de prestare servicii cu firma de construcții.

Poliția a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea acestora.


Intră acum și în grupul de