Intră acum și în grupul de
După o lungă perioadă de aşteptare, principala unitate sanitară din judeţul Suceava, Spitalul “Sf. Ioan cel Nou”, se poate, în sfârşit, mândri cu o secţie nouă de ATI (anestezie şi terapie intensivă).
Suma alocată în acest sens, conform declaraţiilor făcute de conducerea administraţiei judeţene, s-a ridicat la aproximativ 10 miliarde de lei vechi, fiind inclus aici şi cabinetul de endoscopie digestivă a spitalului.
Recepţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a fost făcută pe parcursul zilei de joi, de conducerea unităţii în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Astfel, ATI devine cea de-a nouăsprezecea secţie din cele douăzecişitrei la care s-au finalizat astfel de lucrări.
Mai mult, la ora actuală se intervine în ritm susţinut pentru aducerea la standarde europene şi a blocului operator, un alt compartiment unde Spitalul Judeţean înregistrează destule deficienţe. Totuşi, liderul PDL al administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur a spus că la jumătatea lunii octombrie vor fi finalizate şi lucrările de reabilitare la patru săli de operaţii din cele opt ale blocului operator care se vor mândri în acelaşi timp şi cu aparatură de ultimă generaţie în domeniu.
El a mai spus că vor mai fi necesare lucrări de modernizare în secţiile de Nefrologie, Medicină internă şi parţial în secţia de Diabet şi Boli de nutriţie.
“În rest, ne-am achitat de asigurarea confortului de cazare al bolnavilor, iar personalul medical dispune de condiţii bune pentru desfăşurarea activităţii. În prezent, Spitalul Judeţean Suceava se numără printre cele mai moderne spitale”, a spus Gheorghe Flutur.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că toate aceste modernizări sunt o modalitate de a limita transferul unor pacienţi către alte centre universitare, dar şi pentru obţinerea statutului de spital clasificat în categoria a II-a.
Rîmbu a mai precizat că Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a fost amenajată într-un spaţiu nou, în vecinătatea sălilor de operaţie, iar paturile secţiei au fost dispuse în rezerve de unu sau două paturi, în salon septic de patru paturi şi două saloane cu nouă, respectiv 10 paturi. Saloanele secţiei ATI au fost dotate cu instalaţii complexe pentru fiecare pat, ce permit monitorizarea pacienţilor. Totodată, a mai fost amenajat un salon postoperator modern în apropierea Blocului operator, având funcţionalitate maximă şi distanţa cea mai mică faţă de sălile de operaţie.
Intră acum și în grupul de