Poliția Suceava: Atenție la furturile din genți și buzunare în magazine, locuri aglomerate sau în mijloacele de transport în comun


Intră acum și în grupul de

Poliția atrage atenția asupra pericolului reprezentat de furturile din buzunare și genți, care se intensifică în locurile aglomerate și mijloacele de transport în comun. Infractorii profită de momentele de neatenție și de vulnerabilitatea victimelor pentru a sustrage bani, telefoane sau alte obiecte de valoare.

Creșterea numărului de călători odată cu începerea anului școlar și apropierea sezonului rece sporește riscul acestor infracțiuni. Deși în primele nouă luni ale anului 2024, furturile din genți și buzunare au înregistrat o scădere, polițiștii continuă să recomande vigilență sporită și măsuri preventive.

Un astfel de incident a avut loc recent în municipiul Suceava, unde o femeie a rămas fără bagajul uitat într-o stație de autobuz. Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată în mod direct de către o femeie despre faptul că în data de 18.10.2024, în jurul orelor 18:30, a uitat un bagaj într-o stație TPL din municipiul Suceava și nu l-a mai găsit.

               În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în data de 18.10.2024, femeia  a cumpărat mai multe articole de îmbrăcăminte de la un magazin din incinta unui Centru Comercial din municipiul Suceava, în valoare totală de cca. 500 lei. În jurul orei 18:30, femeia s-a deplasat în stația TPL cu intenția de a se deplasa spre centrul orașului. În momentul în care în stația a venit un autobuz a urcat fără a mai lua cu ea bagajul în care avea cumpărăturile. Imediat ce ți-a dat seama că și-a uitat bagajul a revenit în stație dar nu și-a mai găsit bunul uitat.

 Poliția a demarat o anchetă pentru recuperarea bunului și a întocmit un dosar penal pentru însușirea bunului găsit.

Polițiștii oferă câteva sfaturi pentru a preveni furturile:

  • Nu păstrați portofelul în buzunarul de la spate.
  • Folosiți o borsetă sau un buzunar interior, asigurat cu fermoar sau nasturi.
  • Nu lăsați bagajele nesupravegheate în locuri publice sau în mijloacele de transport.
  • Evitați să expuneți sume mari de bani în public.

De asemenea, este important să respectați reglementările legale privind bunurile găsite. Conform Codului Penal, nepredarea unui bun găsit autorităților poate constitui infracțiune și se poate pedepsi cu amendă sau închisoare.

În cazul în care deveniți victima unui furt, apelați de urgență numărul 112 pentru a solicita ajutorul poliției.


Intră acum și în grupul de