Un zilier a murit în timp ce toaleta spațiul verde din zona statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare


Intră acum și în grupul de

Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată, miercuri dimineața, prin 112 despre un accident tragic petrecut în apropierea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare.

 Incidentul a avut loc în timp un zilier de 50 de ani al care lucre pentru o firmă din comuna Volovăț, efectua lucrări de toaletare a spațiului verde.

Conform cercetărilor, bărbatul manevra un tractor cu șenile pentru a controla tăierea unui arbore. După ce trunchiul copacului a fost tăiat de un coleg, acesta a supraaccelerat utilajul, provocând căderea necontrolată a copacului, care l-a lovit în cap, cauzându-i decesul pe loc.

Un echipaj de ambulanță din cadrul S.A.J. Suceava a ajuns rapid la fața locului și a efectuat manevre de resuscitare, însă fără succes, fiind constatat decesul. Verificările au arătat că victima se afla sub influența alcoolului și nu purta echipament de protecție adecvat.

De asemenea, s-a constatat că cei trei muncitori implicați nu aveau forme legale de angajare, iar reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au fost chemați pentru investigații suplimentare. Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru autopsie.


Intră acum și în grupul de