Șofer de ridesharing înșelat cu 600 de lei în Suceava


Intră acum și în grupul de

La data de 26 octombrie 2024, în jurul orei 16:40, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de un șofer de ridesharing, care a raportat că a fost victima unei înșelăciuni, pierzând suma de 600 de lei.

Conform investigațiilor preliminare, șoferul a primit o comandă prin aplicație în timp ce își desfășura activitatea pe raza municipiului Suceava, la volanul unui autoturism Dacia Logan. După acceptarea comenzii, un bărbat necunoscut l-a contactat telefonic, cerându-i să se deplaseze la un magazin din Suceava pentru a efectua o plată de 600 de lei la un aparat de tip self-pay, sumă ce urma să fie trimisă pe o adresă de email specificată de client.

După realizarea plății, șoferul și-a anunțat clientul că nu mai dispune de alte fonduri. Necunoscutul i-a solicitat atunci să se întâlnească la o altă adresă din municipiu pentru a-i plăti serviciul. Cu toate acestea, cursa a fost anulată în aplicație, iar clientul a blocat orice contact cu șoferul.

Realizând că a fost victima unei înșelăciuni, șoferul a raportat incidentul Poliției din Suceava. Prejudiciul a fost estimat la 600 de lei, iar polițiștii au demarat cercetări pentru infracțiunea de „înșelăciune”. Investigația este coordonată de lucrătorii Biroului de Investigații Criminale (BIC) din cadrul Poliției Municipiului Suceava, urmând ca soluția finală să fie stabilită de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.


Intră acum și în grupul de