Bărbat arestat preventiv de procurorii din Suceava pentru amenințare și încălcarea ordinului de protecție


Intră acum și în grupul de

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Secția 9 Poliție Rurală Șcheia, au dispus, duminică, reținerea pentru 24 de ore a suspectului H.D.A., acuzat de comiterea infracțiunilor de „amenințare” și „încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție”.

Acesta a fost acuzat de cinci fapte de amenințare, comise între 19 februarie și 22 august 2024, și de cinci încălcări ale ordinului de protecție, ultima dintre acestea fiind înregistrată la 20 octombrie 2024.

Conform anchetatorilor, suspectul a încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Suceava la 29 decembrie 2023, valabil pentru o perioadă de 12 luni, care interzicea contactul cu persoana vătămată. În acest interval, suspectul a luat legătura cu persoana vătămată, amenințând-o în repetate rânduri cu moartea și incendierea locuinței, creându-i astfel o stare profundă de teamă.

Tot la data de 27 octombrie 2024, procurorii au demarat acțiunea penală împotriva suspectului și l-au prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Suceava cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, solicitare care a fost aprobată.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal pentru a documenta întreaga activitate infracțională a suspectului. Menționăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal și nu încalcă prezumția de nevinovăție de care beneficiază inculpatul, conform Codului de procedură penală.


Intră acum și în grupul de