Intră acum și în grupul de
Cu prilejul Zilei Mondiale a Vederii care se sărbătoreşte anual la data de 13 octombrie, în centrele Novaoptic din Suceava s-a derulat joi un film documentar medical, american, care se constituie într-un semnal de alarmă asupra bolilor oculare cel mai frecvent întâlnite: degenerescența maculară legată de vârstă, retinopatia diabetică, glaucomul, informează într-un comunicat de presă, Daniela Guliciuc, asistent manager în cadrul clinicii oftalmologice sucevene.
Potrivit acesteia, „Ziua Mondială a Vederii” este consacrată pentru a pleda dreptul fundamental al fiecărei persoane pentru o VEDERE SĂNĂTOASĂ. Este un eveniment care se bucură de atenţie la nivel mondial în fiecare an. Agenţiile implicate atrag atenţia asupra problemelor asociate cu pierderea vederii cu care se confruntă lumea. „Ziua Mondială a Vederii” este organizată sub egida „Programului Mondial Vision2020” al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii având ca obiectiv eradicarea orbirii de cauze tratabile până în anul 2020.
Posterul Zilei Mondiale a Vederii din acest an are drept motto următorul îndemn: “Să acţionăm împreună pentru a preveni orbirea!”
În document, sunt prezentate o serie de statistici elaborate cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii, care arată că: 80% din bolile oculare care ameninţă vederea pot fi evitate sau tratate; 284 milioane de oameni au vederea pierdută: 39 milioane sunt orbi, iar 245 milioane au vedere foarte scăzută; aproape 90% din populaţia cu vedere scăzută trăieşte în ţări în curs de dezvoltare; la nivel global, viciile de refracţie necorectate reprezintă principala cauză de vedere slabă, iar în ţările cu un nivel de trai mediu sau scăzut, cataracta rămâne principala cauză a pierderii vederii; numărul persoanelor care suferă de deficienţe de vedere din cauza bolilor infecţioase (trachomul, oncocercoza) s-a redus dramatic în ultimii 20 de ani, ca rezultat al acţiunilor eficiente ale O.M.S.
Totodată, afecţiunile monitorizate cu ocazia “Zilei Mondiale a Vederii” sunt: cataracta, viciile de refracţie, glaucomul, retinopatia diabetică, trachomul, degenerescenţa maculară legată de vârstă.
„Aceste afecţiuni sunt permanent în atenţia specialiştilor Clinicii Novaoptic.
În clinica Novaoptic se realizează intervenţii chirurgicale perfomente pentru cataractă, tratamentul glaucomului, investigaţii complexe pentru diagnosticul precoce şi tratamentul actual al degenerescenţei maculare legată de vârstă şi retinopatiei diabetice.
În Departamentul Ochiul Diabetic medicii Clinicii Novaoptic efectuează tomografia în coerenţă optică a retinei (OCT), fotografierea leziunilor de fund de ochi, ecografie oculară şi tratamentul LASER al retinopatiei diabetice.
Depistarea precoce a viciilor de refracţie la copii este o preocupare constantă a clinicii Novaoptic în cadrul programului anual << Vedere clară, ochi sănătoşi >> dezvoltat în rândul grădiniţelor din judeţul Suceava”, transmite în comunicat reprezentanta clinicii NovaOptic din Suceava.
Intră acum și în grupul de