Intră acum și în grupul de
Organizaţia „Salvaţi Copiii”, filiala Suceava, a finalizat proiectul „Răspuns Regional la Problematica Traficului de Copii”, făcând publice rezultatele obţinute pe parcursul celor trei ani de implementare, la Suceava.
Reamintim că obiectivul proiectului a fost stabilirea unor modele concrete de servicii de suport pentru protecţia copilului şi a adolescentului, victime ale traficului/aflaţi în risc de a deveni victime ale traficului, cu scopul de a preveni situaţiile de violenţă, exploatare, abuz, şi de a reduce migraţia ilegală a copiilor şi riscurile asociate traficului de persoane.
“Pentru atingerea obiectivului, la nivelul filialei Suceava au fost derulate, pe parcursul celor trei ani de implementare, următoarele activităţi: formarea unui număr de 52 de peer lideri, voluntari pregătiţi pentru a putrea susţine sesiuni de informare a copiilor şi adolescenţilor, informarea unui număr de aproximativ 1.850 de copii şi adolescenţi, privind riscurile migraţiei nesigure, trafic şi exploatare, inclusiv cerşetorie. De asemenea au fost formaţi un număr de 243 de specialişti din educaţie şi sănătate, formare ce a vizat dezvoltarea abilităţilor necesare recunoaşterii formelor de abuz şi exploatare a copiilor, intervenţie primară şi referirea cazurilor către organizaţie sau către alte instituţii de protecţie, în vederea iniţierii unui plan de intervenţie”, a arătat coordonatorul proiectului, psiholog Doina Fîntînariu.
De asemenea, aceasta a menţionat că în cadrul proiectului s-au desfăşurat o serie de workshop-uri adresate unui număr de 182 de părinţi, consiliere psihosocială pentru un număr de 68 de copii şi adolescenţi aflaţi în risc de abandon şcolar şi risc de exploatare prin muncă, dar şi suport material pentru un număr de 78 de copii şi familiile acestora, constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă şi rechizite.
Proiectul „Răspuns Regional la Problematica Traficului de Copii” a însemnat organizarea a trei tabere de formare şi dezvoltare a abilităţilor de viaţă, pentru beneficiarii copii şi voluntari la care au participat un număr de 153 de copii ş.a.
Manifestarea s-a încheiat cu vizionarea unui film realizat de voluntari activi ai proiectului, privind problematica traficului de copii.
Precizăm că programul „Răspuns Regional la Problematica Traficului de Copii” s-a desfăşurat în perioada 2009-2011, în România, Albania, Serbia, Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria şi Muntenegru.
Intră acum și în grupul de