Intră acum și în grupul de
Comunicat de presa
“<< Zilei Siguranţei pe Internet >>, marcată în fiecare an în data de 7 Februarie, are drept scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ale de către copii şi adolescenţi, precum si conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.
Agenţia Naţională Impotriva Traficului de Persoane (ANITP) Centrul Regional Suceava, împreună cu partenerii săi locali Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Poliţia mun. Suceava – Secţia Burdujeni, Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, derulează în această perioadă Proiectul educaţional „POVEȘTI FĂRĂ HAPPY-END”, ce are drept scop informarea corectă a elevilor clasele a Xa, a XIa, a XIIa din cadrul Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, în ceea ce priveşte creşterea conştientizării lor, cu privire la riscurile la care se expun tinerii ce doresc să îşi găsească un loc de muncă în străinătate pe perioada sezonieră, şi nu numai.
Se doreşte o atenţionare a faptului că Internetul poate fi o sursă de racolare, un loc mai puţin sigur unde apar tot felul de persoane ce se prezintă ca oameni drept “oneşti” şi nu întotdeauna bine intenţionaţi.
Din echipa de proiect fac parte următorii specialişti: Director: prof. Domnica Josan, Prof: Mihaela Şerban, Prof. Mirabela Morari, Prof. Angela Tipa, Prof. Mirabela Morari, Prof. Cezar Cramariuc, Consilier educativ: prof. Elena Monica Huţu, Psiholog Laura Cazacu.
Cu această ocazie, în cadrul activităţilor incluse pe proiect Activitatea 4:Traficul de persoane-viziune proprie – concurs de scurt – metraje filmate de cameramani amatori ai Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, a fost prezentate două materiale video (un spot şi un film de scurt metraj “Capcanele inocenţei”) în care sunt surprinse aspecte privind problematica traficului de persoane, tehnici de racolare şi metode de exploatare, profilul victimelor traficului de persoane şi pricipalele metode de prevenire pentru diminuarea vulnerabilităţii şi conştientizarea tinerilor.
Protagoniştii filmului sunt: regizorii: David Vlăduţ şi Şerban Mihaela, actorii: Scripcariu Gabriela, Prichici Mihai, Andrei Ioana, Bălănoaei Roxana, Alexandrescu Diana, Popa Marius şi profesor coordonator Şerban Mihaela.
“Capcanele inocenţei” este un film de scurt-metraj ce arată realitatea dură despre traficul de persoane din perspectiva videochat-ului, a celor care vând senzaţii tari din faţa calculatorului, toate acestea ducând la exploatarea sexuală a tinerilor.
El se doreşte a fi o atenţionare atât pentru persoanele expuse, potenţialele victime, cât şi pentru tinerii rebeli ce cred că ştiu ce fac, intrând în astfel de afaceri dubioase.
Premierea peliculei a fost realizată în cadrul evenimentului cultural educativ ce au avut loc în sala de festivităţi din cadrul Colegiului Tehnic“ Samuil Isopescu” Suceava, în data de 07.02.2012, acţiune la care au participat cca. 230 de elevi şi 10 cadre didactice.
Coordonator Centrul Regional Suceava
Inspector de specialitate STADLER LAURA”
Intră acum și în grupul de