Bibliotecarii suceveni vor fi instruiti de expertii APIA. Afla aici in ce context


Intră acum și în grupul de

Începând cu acest an, agricultorii vor putea învăţa să se folosească de tehnologie pentru a solicita finanţare pentru agricultură, accesând online programele de finanţare pentru agricultură în bibliotecile publice sucevene incluse în Programul BIBLIONET, informează într-un comunicat de presă, directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” din Suceava, Gabriel Cărăbuş.

Potrivit acestuia, protocolul de colaborare a fost încheiat la finele anului trecut, pe o perioadă de doi ani, de către directorul general APIA, Florin Marius FAUR şi de către directorul Programului Biblionet Romania, Paul-Andre Baran. Prin acest protocol, părţile semnatare îşi propun facilitarea accesului la aplicaţia IPA online al fermierilor prin accesarea Internet-ului in cadrul bibliotecilor publice, precum si creşterea capacităţii bibliotecarilor de a-şi exercita cunoştinţele dobândite prin intermediul Programului Biblionet şi ale unor instruiri realizate de către experţii APIA în vederea accesării si utilizării aplicaţiei IPA online.

„În data de 16 februarie 2012, începând cu ora 10.00, Biblioteca Bucovinei va organiza, împreună cu APIA, o sesiune de instruire şi informare pentru bibliotecarii din bibliotecile publice incluse în Programul Biblionet. În acest fel, aceştia vor fi instruiţi de către experţii APIA pentru a oferi agricultorilor informaţiile necesare completării cererilor pentru subvenţii. În prezent, la nivelul judeţului Suceava, funcţionează un număr de 51 de biblioteci publice care asigură accesul gratuit la internet, folosind echipamentele donate prin Programul Biblionet, în fiecare din aceste biblioteci existând un număr variabil între 4-8 calculatoare”, se arată în document.

Gabriel Cărăbuş este de părere că această măsură vine în sprijinul agricultorilor, care vor avea posibilitatea de a solicita, respectiv primi informaţiile în bibliotecile publice locale, economisind timp şi bani, oferind totodată şansa administraţiei publice locale să ajute fermierii, iar bibliotecile, să se facă utile comunităţii.

„Pentru bibliotecari, promovarea acestui nou tip de activitate, strâns legată de nevoile comunităţii locale, este o oportunitate deosebită de a veni în mod real în sprijinul cetăţenilor din localitate, de a diversifica serviciile pe care biblioteca publică le pune la dispoziţia cetăţenilor, de a conferi bibliotecii publice noi valenţe, aflate în consonanţă cu spiritul vremurilor moderne”, se mai precizează în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de