Intră acum și în grupul de
La începutul lunii martie 2012, programul pentru săptămâna ”Şcoala altfel” va fi adus la cunoștință tuturor elevilor suceveni din fiecare unitate de învățământ în parte, aceştia putând să opteze fiecare pentru acțiunile dorite, etapa imediat următoare fiind organizarea activităţilor care cuprind diverse categorii: cinematecă, traininguri, concursuri de talente, competiții sportive, dezbateri, acțiuni de cetățenie participativă, acțiuni ecologice, umanitare, voluntariat, se arată într-un comunicat de presă remis din partea reprezentanţilor Consiliului Judeţean al Elevilor.
Potrivit acestora, ”Școala altfel” oferă posibilitatea elevilor de a participa la activități pliate direct pe nevoile și interesele lor, la activități non-formale. Programul educațional extracurricular se va desfășura în săptămâna 2 – 6 aprilie a acestui an.
Partener al Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului, Consiliul Național al Elevilor se implică activ în inițierea și organizarea activităților ce urmează să se desfășoare la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar și nu numai.
„Un rol important le revine Consiliilor Judeţene ale Elevilor care comunică în permanență cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, dar mai ales Consiliilor Şcolare ale Elevilor, ale căror reprezenanți vor participa până la data de 24 februarie la ședințele consiliilor de administrație din fiecare unitate de învățământ.
Elevilor nu le revine doar dreptul de a alege acțiunile la care doresc să participe, ci și cel de a propune sau organiza ei înşişi activități care să le ofere posibilitatea de a-şi dezvolta noi abilități prin stabilirea de noi conexiuni între teorie și practică, posibilitatea de a redescoperi valori și atitudini prin joc, experimentare și reflecție”, se arată în document.
Aceeaşi sursă transmite că ”Şcoala altfel” reprezintă oportunitatea reinventării partenerilor implicaţi în actul educațional, momentul în care toţi factorii decidenţi iau contact: elevi, profesori și părinți stimulând astfel creşterea participării la actul decizional și inițierea de activităţi care să dezvolte competențe cheie, necesare, prin intermediul educației non-formale, căreia şcoala îi poate fi gazdă și cadru de manifestre.
„Elevii susţin această inițiativă a Ministerului. Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Andrei Petre, declară: << Şcoala și studiul trebuie să aibă prioritate în fața altor tentaţii specifice vârstei! Este, însă, momentul în care putem să desfăşurăm activităţi pe placul nostru în cadrul școlii. Este timpul în care putem acționa, interacţiona, ne putem implica și putem multiplica inițiativele noastre în dezvoltarea vieţii comunităţii școlare. Acest element va face din școală o plăcere și nu o obligație. Învățarea cunoaște mai multe forme, educaţia non-formală fiind una din componentele ce nu trebuie neglijate >> ”, se mai precizează în comunicatul de presă.
Intră acum și în grupul de