Intră acum și în grupul de
Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a declarat, luni, că în ultimii ani, prin asigurarea unui cadrul local propice, în municipiu, numărul de locuri de muncă active s-a triplat.
Şerban a spus că semnele de îmbunătăţire a activităţilor economice, chiar pe fondul crizei economice ce afectează ţara cât şi Uniunea Europeană sunt evidenţiate în datele statistice care indică o creştere de trei ori a numărului de contracte de muncă active din municipiu în 2011 faţă de 2004, de la 1341 de contracte de muncă la sfârşitul anului 2004, la aproape 4000 de contracte de muncă la sfârşitul anului 2011, iar ponderea şomerilor în populaţia activă a scăzut de la peste 8 la sută în 2004, la 3 la sută acum.
Primarul a mai spus că prin lucrările importante de refacere a infrastructurii rutiere, a străzilor şi a modernizării şi extinderilor reţelelor de utilităţi, de apă-canlizare şi termoficare, inclusiv prin introducerea gazului metan în municipiu, s-au creat premisele pentru atragerea de investitori care să creeze noi locuri de muncă stabile, în special în activităţi productive.
„Dezvoltarea oraşului şi creşterea bunăstării locuitorilor sunt principalele puncte pe care le-am avut în vedere de când deţin această funcţie, iar proiectele pe care le-am propus şi realizat în ultimii ani, au dus, treptat, la o situaţie economică stabilă, cu perspectivă de creştere, iar municipiul a devenit pol de dezvoltare pentru întreaga zonă”, a spus Şerban.
Primarul a arătat că din acest motiv, s-a preocupat îndeaproape şi a asigurat consultanţă înfiinţării Grupului de Acţiune Locală „Bucovina de Munte” care include comunele situate în jurul municipiului şi cu care se va colabora pentru proiecte comune.
„Municipiul Câmpulung Moldovenesc a început să fie promovat ca punct de atracţie turistică, iar investiţia în noua pârtie de schi va constitui un plus pentru ca turiştii să prefere staţiunea noastră, motivat de faptul că pârtia va fi cea mai mare din ţară, dar şi pentru că este situată pe Masivul Rarău, obiectiv turistic de importanţă naţională”, a subliniat primarul.
El consideră că şi promovarea cu fonduri europene prin proiectele Drumul Lemnului şi Calea Laptelui, vor face ca într-o perspectivă imediată, zona să fie vizitată de turişti care apreciază atât peisajele şi rezervaţiile naturale din zonă, cât şi păstrarea tradiţiilor.
„În aceste condiţii, sezonul turistic al staţiunii de interes naţional care este Câmpulung Moldovenesc, va fi pe parcursul întregului an, ceea ce va determina atât operatorii în turism cât şi autoritatea locală, să regândească oferta turistică, preocuparea principală fiind de a creşte numărul de zile de cazare în zonă”, a spus Şerban care a precizat că dezvoltarea turistică va duce la înfiinţarea de noi locuri de muncă în acest domeniu.
El a mai arătat că o preocupare constantă a sa a fost şi sectorul agricol şi a subliniat că în ultima perioadă se constată o mai bună utilizare a suprafeţelor de teren agricol, dar şi o uşoară creştere a efectivelor de bovine şi a calităţii acestora.
„Dezvoltarea durabilă a localităţii nu poate fi făcută fără să punem accent pe educaţie, alocând fonduri pentru reabilitarea infrastructurii din învăţământ, dar şi în ceea ce priveşte sănătatea, motiv pentru care am făcut eforturi de a menţine în funcţiune atât spitalul municipal cât şi pe cel de psihiatrie”, a mai spus primarul.
El a mai afirmat că pe lângă aspectele legate de creşterea bunăstării populaţiei şi crearea unei mai performante activităţi a aparatului propriu al Primăriei, s-a preocupat şi de creşterea gradului de siguranţă a populaţiei, inclusiv prin punerea în funcţiune a sistemului de supraveghere video, care face din Câmpulung Moldovenesc un oraş mai sigur.
Intră acum și în grupul de