Intră acum și în grupul de
Grupul de Iniţiativă Interculturală al Tinerilor din Judeţul Suceava – INTERCOOLT continuă campania de promovare a strategiei dezvoltare interculturală a judeţului Suceava prin organizarea a două cafenele publice în Fălticeni şi Suceava, informează într-un comunicat de presă, Bogdan-Sorin Popescu, PR manager în cadrul INTERCOOLT.
Potrivit acestuia, prima cafenea publică va avea loc în Fălticeni, vineri, 6 aprilie 2012, de la ora 14.00, la Clubul Oamenilor de Afaceri. Duminică, 8 aprilie, de la aceeaşi oră, sucevenii vor putea merge la Librăria Cărtureşti, din incinta Iulius Mall pentru a participa la a doua cafenea.
„În cadrul acestor cafenele publice va fi prezentată şi dezbătută strategia de dezvoltare interculturală a judeţului Suceava din perspectiva tinerilor. Cafeneaua publică este o metodă eficientă de a crea dialog real şi relaxat în jurul unei teme de interes, între persoane din medii (cât mai) diverse. Primele trei astfel de evenimente, organizate în Suceava, Fălticeni şi Gura Humorului, au avut rolul de a valida strategia de dezvoltare a judeţului Suceava din perspectiva tinerilor şi obiectivele sale strategice pe cele patru domenii de intervenţie: comunicare interculturală şi voluntariat, educaţie, participare publică şi antreprenoriat. În urma acestor evenimente de consultare publică membrii grupului INTERCOOLT au conturat trei proiecte corespunzătoare obiectivelor strategice, pe baza sugestiilor şi discuţiilor purtate cu partenerii sociali implicaţi”, explică coordonatorul grupului INTERCOOLT, Andreea Buzec.
„Cele două cafenele din weekendul acesta au rolul de a oferi o nouă validare proiectelor care urmează a fi implementate.
Grupul de iniţiativă interculturală al tinerilor din judeţul Suceava – INTERCOOLT reuneşte tineri membri ai grupurilor etnice din judeţul Suceava, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile si este un promotor activ al dezvoltării interculturale a judeţului Suceava.
Acest grup de iniţiativă a luat naştere în cadrul proiectului << Diversitatea face Diferenţa >> , proiect implementat de către Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului Romaniei.
Pentru noi dezvoltarea interculturală reprezintă oportunitatea de a lucra împreună şi de a pune în valoare diferenţele de natură culturală, etnică, religioasă ca resurse pentru dezvoltarea de iniţiative care să vină în intampinarea nevoilor comunităţilor din judeţul Suceava”, transmite Bogdan Popescu în comunicatul de presă.
Intră acum și în grupul de