Intră acum și în grupul de
În perioada 4-6 aprilie 2012, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava a fost gazda celei de a IX-a ediţii a Concursului Naţional de Informatică “Linfo@Sv”. O reuşită, spun organizatorii, care în urma rezultatelor au descoperit elevi foarte competenţi care au toate şansele să obţină un loc fruntaş la viitoarele concursuri naţionale sau internaţionale de profil, informează într-un comunicat de presă, conducerea colegiului sucevean, Virginel Iordache.
Potrivit acestuia, competiţia a fost una grea, dar plină de satisfacţii profesionale.
„Acest concurs, la care au participat peste 120 de elevi din mai multe judeţe ale ţării a constituit o << încălzire >> a participanţilor pentru concursurile care vor urma. Festivitatea de închidere a concursului s-a desfăşurat în data de 6 aprilie 2012, în aula Colegiului Naţional de Informatică << Spiru Haret >> , sală ce s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru zecile de participanţi, elevi şi profesori din judeţele Bacău, Iaşi, Neamţ şi Suceava”, se arată în document.
“ << Linfo@Sv >> este un concurs cu un grad ridicat de dificultate la care sunt premiaţi doar elevii şi profesorii cu performanţe deosebite. De aceea, organizarea acestei competiţii în această unitate şcolară constituie o recunoaştere deosebită a muncii profesorilor. Cel mai mult au de câştigat însă elevii pentru că, trecând prin mai multe concursuri de acest gen, şansele lor de a se impune la o competiţie de nivel naţional sau internaţional cresc”, a precizat prof. univ. dr. ing. Cristina Turcu, din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică a USV Suceava, în calitate de preşedinte a comisiei de evaluare a concursului.
Cât despre subiectele din acest an, organizatorii au declarat că acestea nu au fost grele pentru elevii care învaţă constant, au fost subiecte cu un grad mediu de dificultate, care au putut pune în valoare competenţele dobânite de elevi.
“În cazul unei probleme de informatică pot exista mai multe modalităţi de abordare. Sigur că juriul a luat în calcul la notare şi acest aspect. Astfel am descoperit elevi foarte talentaţi care nu s-au limitat doar la a trata o anumită temă, ci au vrut să arate că sunt într-adevăr stăpâni pe acest domeniu. Din acest motiv Facultatea de Inginerie electrică Suceava a decis acordarea a cinci burse de studii pentru elevii care vor deveni studenţii facultăţii noastre”, a mai precizat Cristina Turcu.
“Pentru comunitatea acestui judeţ, organizarea Concursului Naţional de Informatică << Linfo@Sv >> este un fericit prilej de a arăta că aici, în Bucovina, şcoala este o forţă spirituală în care profesionalismul, competenţa şi dăruirea dascălilor sunt puse în slujba performanţei şi a succesului elevilor. Aceste calităţi dau învăţământului sucevean o identitate aparte, iar celor ce îl slujesc, prestanţă şi autoritate”, arată Virginel Iordache în comunicatul de presă.
Acesta subliniază faptul că “misiunea şcolii este de a forma personalităţi, de a-i învăţa pe elevi să se instruiască, de a le dezvolta abilităţile, de a le descoperi aptitudinile şi implicit, de a-i orienta spre performanţă. Îi felicit pe colegii mei pentru că au reuşit să ţină în picioare acest prestigios concurs, dar mai ales pe elevi şi pe profesorii care îi şlefuiesc”.
Lista cu toţi participanţii dar şi cu punctajele obţinute de aceştia se poate consulta pe site-ul oficial al colegiului sucevean – www.cni-sv.ro.
Intră acum și în grupul de