Intră acum și în grupul de
În perioada 5-20 iunie 2012, elevii suceveni cu spirit competitiv se pot înscrie la cea de-a VI-a ediţie a Concursului Naţional de proiecte „Nonviolenţa în mediul şcolar”, care se va desfăşura la Târgu-Mureş, se arată pe site-ul pacosv.ro
Potrivit acestuia, concursul se adresează tuturor elevilor, mai ales celor care activează în Consiliile elevilor la nivel de şcoală, de judeţ sau la nivel naţional, dar şi cadrelor didactice care îndrumă echipe de elevi în activităţile extraşcolare, nonformale. Aceştia, constituiţi în echipe de proiect de câte cinci membri, vor concepe şi implementa proiectul unei activităţi educative nonformale.
„Desfăşurarea concursului cuprinde cinci etape după cum urmează: Etapa de promovare a Concursului – până în 5 iunie 2012, Etapa de realizare a proiectelor educative pe tema nonviolenţei în mediul şcolar – anul şcolar 2011-2012 (redactarea şi experimentarea efectivă a proiectelor de către echipele constituite la nivel judeţean, se vor realiza parteneriate şi se vor derula dezbateri privind eficienţa proiectelor pe tema nonviolenţei în mediul şcolar. Se pot înscrie în selecţie şi proiecte desfăşurate în săptămâna 2-6 aprilie 2012, în cadrul Programului << Școala altfel >> , dacă acestea au fost propuse şi realizate de către elevi.
Etapa de înscriere în concurs a proiectelor – 5-20 iulie 2012. Participanţii vor putea trimite în această perioadă, pe adresa electronică a concursului (e-mail: [email protected]), un proiect structurat în conformitate cu indicaţiile publicate pe site-ul MECTS. Proiectul va fi tehnoredactat în format word şi va cuprinde explicitarea unei activităţi educative nonformale derulate sau derulabile de către un grup de proiect format din cinci elevi, sub îndrumarea unui cadru didactic, la nivelul uneia, sau a mai multe instituţii de învăţământ, în parteneriat cu instituţii nonguvernamentale, pe durata a maxim trei săptămâni”, se arată pe site-ul pacosv.ro.
La etapa de preselecţie a proiectelor care va avea loc în perioada 20-25 iunie 2012, din numărul total de participanţi, juriul acestei etape, alcătuit din specialişti în domeniul prevenirii şi combaterii fenomenelor de violenţă în mediul şcolar, va selecta 20 de echipe a câte cinci elevi, care vor fi invitate să participe la etapa finală, însoţite de inspectorul pentru consiliere/activităţi educative formale şi nonformale din cadrul IŞJ, sau de profesorul coordonator al proiectului selectat.
„Rezultatele selecţiei vor fi anunţate prin e-mail, pe adresele inspectorilor educativi din judeţele participante, în perioada 26-27 iunie 2012. Etapa finală se va desfăşura în intervalul 4-7 iulie 2012, moment la care finaliştii îşi vor susţine proiectele în faţa celorlalţi participanţi şi a unei comisii alcătuite din reprezentanţii instituţiilor abilitate în domeniu şi ai organizatorilor. Totodată, elevii finalişti vor beneficia de un workshop pe tema violenţei şi abuzului asupra copilului susţinute de specialişti în domeniul legislaţiei, tehnici de abordare a agresorului, depistarea victimelor violenţei, comunicare asertivă, suport emoţional pentru victime), în organizarea C.J.R.A.E. Mureş. Tot atunci se va organiza festivitatea de premiere şi lansarea << Panoramicului Concursului de proiecte >> ”, transmit organizatorii.
Juriul Naţional al Concursului, alcătuit din reprezentanţii instituţiilor abilitate în domeniu şi ai organizatorilor, va face selecţia lucrărilor câştigătoare, precum şi premierea câştigătorilor.
Se vor acorrda premii atât pentru echipajele participante, pe categorii (clasele V-VIII şi clasele IX—XII), cât şi pentru elevii care se remarcă în prezentarea proiectelor: Toţi finaliştii vor primi, din partea organizatorilor şi a sponsorilor, diplome de participare și cadouri constând în cărţi şi rechizite.
Intră acum și în grupul de