Intră acum și în grupul de
O statistică realizată la finele anului 2012, de către Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava, din Burdujeni, arată că numărul celor care au terminat studiile în cadrul instituţiei sucevene, în anul 2011, şi care au reuşit să intre pe piaţa muncii, este relativ mic.
„Din promoţia absolvenţilor din 2011, şapte persoane au fost angajate în construcţii, două în domeniul Indistriei textile şi pielăriei, iar două, la fabricarea produselor din lemn. Un număr de cinci absolvenţi calificaţi în Industria textilă şi pielărie, respectiv zece absolvenţi calificaţi în Fabricarea produselor din lemn, au fost înregistraţi în şomaj, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Florica Icuşcă, director adjunct pe învăţământul profesional şi tehnic, în cadrul CSEI Suceava.
Potrivit aceleiaşi surse, absolvenţii care s-au înscris la Şomaj au primit îndemnizaţia, dar au existat şi absolvenţi care nu s-au înregistrat în evidenţele AJOFM Suceava (unul de la Industrie textilă, iar altul de la Pielărie).
De asemenea, doi dintre cei care au terminat cursurile în cadrul instituţiei din Burdujeni, au plecat în străinătate, la rude, acolo unde lucrează în domeniul Construcţii, iar una dintre absolventele profilului Industria textilă şi pielărie era în maternitate.
Precizăm faptul că, anual, CSEI Suceava are în jur de 30 de absolvenţi.
Intră acum și în grupul de