Intră acum și în grupul de
Deşi preţul gigacaloriei nu a fost modificat pentru populaţie, şi atât administraţia locală cât şi Termica SA au făcut eforturi pentru a creşte gradul de încasare al facturilor pentru termoficare, restanţele sucevenilor pentru serviciile de termoficare au crescut după iarna 2012-2013 cu 6 milioane de lei.
Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, dacă la intrarea în iarnă soldul populaţiei la Termica SA era de 17 milioane de lei, în prezent, datoriile se ridică la 23 de milioane de lei. „Populaţia a ieşit mai datoare din această iarnă”, a spus primarul în conferinţa de presă de miercuri.
El a precizat că din 15 aprilie se sistează livrarea căldurii de Termica SA, iar până la punerea în funcţiune a unei noi centrale termice a municipiului, pentru producerea apei calde se va folosi vechiul sistem, cu cazane de abur fierbinte (CAF).
Lungu a cerut sucevenilor să facă un efort în perioada următoare pentru a achita facturile întrucât pentru punerea în funcţiune a sistemului CAF este nevoie de gaz natural, iar datoriile către distribuitorul de gaz sunt de 3,9 milioane de lei. El a spus că dacă nu se achită datoria populaţia riscă să nu beneficieze de apă caldă.
Primarul a mai anunţat că s-a turnat fundaţia la noua centrală termică a municipiului ce este construită de Adrem Invest Bucureşti şi şi-a exprimat încrederea că aceasta va fi pusă în funcţiune în toamna acestui an.
Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare. Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară. Centrala va furniza 270.000 de gigacalorii anual, iar preţul de livrare stabilit conform contractului va fi de 116 lei pentru o gigacalorie, fără TVA. La acest preţ, consumatorul va mai achita 90 de lei pe gigacalorie pentru transportul agentului termic.
Intră acum și în grupul de