Contracte individuale cu sucevenii racordati la sistemul centralizat de incalzire


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că viitorul operator ce va asigura transportul şi distribuţia agentului termic în municipiu va fi obligat, prin caietul de sarcini, să încheie contracte individuale cu populaţia pentru a nu mai exista situaţii în care scări de bloc să fie debranşate de la reţeaua de încălzire din cauză că unii locatari nu-şi achită facturile. „Este inechitate ca cei care sunt cu plăţile la zi să nu beneficieze de căldură”, a spus Lungu, într-o conferinţă de presă.

Ion Lungu1

El a arătat că administratorul judiciar al Termica SA a solicitat ca serviciul de transport şi distribuţie să fie preluat de la această societate şi că, în acest sens, urmează să fie găsite „soluţii legale” pentru ca acest serviciu să fie funcţional pe perioada până la care se va stabili un nou operator. În aceste condiţii, Termica SA Suceava va rămâne fără nici o activitate după data de 9 noiembrie când va intra în funcţiune noua centrală a municipiului Suceava, administrată de o firmă privată.

Primăria Suceava va prelua serviciul de transport şi distribuţie de la Termica SA Suceava, compania fiind în insolvenţă, şi apoi va organiza o licitaţie pentru selecţia unui alt operator care să se ocupe de acest serviciu.

În municipiul Suceava s-a reluat, de sâmbătă, furnizarea căldurii în sistemul centralizat după ce Consiliul Local a aprobat majorarea preţului gigacaloriei produse de Termica SA la 445 de lei, condiţie impusă de creditori, dar populaţia va plăti preţul de 185 de lei pe gigacalorie, diferenţa urmând să fie achitată de municipalitate.


Intră acum și în grupul de