Intră acum și în grupul de
Organizaţia Salvaţi Copiii desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, campania “Bun venit pe lume!”, pentru dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți, informează într-un comunicat de presă, Camelia Iordache, președintele Filialei Suceava a Organizaţiei Salvaţi Copiii.
Astfel, Filiala Suceava derulează campania în județele Suceava și Botoșani. În județul Suceava campania este derulată pentru dotarea cu un incubator de transport a maternității Spitalului din Vatra Dornei, incubator care să deservească Bazinul Dornelor și zona Câmpulung Moldovenesc.
„Pentru a putea atinge acest obiectiv, Salvați Copiii filiala Suceava, organizează în data de 4 aprilie 2014, orele 17.00, în sala de evenimente din cadrul Shopping City Suceava, un eveniment caritabil susținut de artiști plastici suceveni și de elevi din județul Suceava, care au donat obiecte de artă și handmade-uri.
La eveniment, sunt invitate să participe persoanele care doresc să susțină campania. Orice contribuție va fi o urare de << Bun venit! >> pentru copiii născuți prematur. Evenimentul este susținut de Consiliul Județean Suceava și Shopping City Suceava”, precizează Camelia Iordache în comunicatul de presă.
Ea mai menţionează că, până în prezent, în cadrul campaniei, pentru Suceava, a fost colectată sumă de 32.780 lei (4.000 lei – Campanie stradală Vatra Dornei, 25.000 lei – donație ”Bal Vienez”, 3.780 lei – sponsorizare (SC Minco Serv Suceava) din necesarul de aproximativ 54.050 lei (echivalentul a 11.780 euro).
Pornind de la datele statistice (I.N.S) conform cărora în România mor anual, în medie, 1.900 de copii cu vârsta mai mică de un an, organizaţia Salvaţi Copiii și-a propus să sprijine alte 25 de maternități cu incubatoare pentru a ajuta astfel la prevenirea mortalității infantile și pentru a sprijini gravidele și mamele din 15 comunități, să aducă pe lume copii sănătoși și să le ajute la creșterea copiilor lor.
Conceptul creativ al campaniei are ca simbol un body de nou-născut. Astfel, 1.900 de body-uri, reprezentând numărul mediu de decese înregistrate la nivel național în rândul bebeluşilor, sunt imaginea campaniei în Bucureşti și în cele 13 filiale ale organizatiei.
„Fiecare Copil Contează”
Până în acest moment, prin programul „Fiecare Copil Contează”, Organizaţia Salvaţi Copiii a donat echipamente medicale pentru 18 maternități din țară.
Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2012, atât ca procent, cât şi ca cifre absolute, 8.471 decese în 1990, 2.250 în 2009 şi, respectiv, 1.812 în 2012, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9 la 1000 de copii născuţi vii în 2012 (conform Institutului Naţional de Statistică). La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi în ţară un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile o reprezintă naşterile premature. Mortalitatea, precum şi speranţa de viaţa reflectă nivelul de trai şi de educaţie al unei populaţii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei şi al sănătăţii publice.
O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi.
Parte a campaniei mondiale Every One, care urmăreşte reducerea mortalităţii infantile şi a copiilor până la cinci ani, proiectul iniţiat de Salvaţi Copiii România şi susţinut de GSK (GlaxoSmithKline România) şi de Dettol – Reckitt Benckiser România – „Fiecare copil contează” – îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani, în perioada 2010 – 2015.
În document se arată că, fondurile obţinute prin această campanie vor fi folosite de către Salvaţi Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 25 de maternităţi din oraşele: Pitești, Bacău, Brașov, 3 maternități în București, Buzău, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Petroșani, 2 maternități în Iași, Târgu-Mureș, Roman, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra Dornei, 2 maternități în Timișoara, Vaslui și Focșani.
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.
Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 23 de ani de activitate, peste 750.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.
Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.
Intră acum și în grupul de