Intră acum și în grupul de
Trofeul Challenge Cup este la Suceava dar pentru a rămâne măcar un an la noi, handbaliştii Universităţii trebuie să repete isprava de la Reşiţa. În caz contrar cupa va fi dusă în Banat şi va rămâne definitiv acolo, oamenii lui Omer ţintind câştigarea acestui trofeu pentru a treia oară. Până atunci însă, trofeul va sta în sala senatului Universităţii şi va fi păzit cu străşnicie, iar la ora jocului retur cu Reşiţa va sta pe masa oficială.
“Cupa este la noi acum dar încă nu ne aparţine. Dacă vom munci corespunzător va rămâne în vitrina clubului nostru pentru un an, fapt care ne-ar onora. Până la finală va trebui să avem însă grijă de acest trofeu”, a spus rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare”, Adrian Graur.
Returul finalei Cupei Challenge va avea loc duminică, 31 mai, de la ora 17, dar până atunci, oficialii suceveni au primit dispoziţii din partea forului european de a păstra în siguranţă trofeul ce va fi înmânat câştigătoarei din cele două manşe. Cupa Challenge a poposit ieri noapte în camera veteranului Leonard Bibirig, care ştie însă că până să se bucure cu adevărat de acest trofeu mai este mult de muncă. “Degeaba spunem acum că avem cupa la Suceava. Trebuie să jucăm şi returul şi să demonstrăm că merităm acest trofeu. Am reuşit să facem asta la Reşiţa însă mai este returul de duminică. UCM Reşiţa nu a renunţat la luptă. Dimpotrivă, eu cred că ei vor veni la Suceava şi mai motivaţi. Au orgoliul rănit după ce i-am învins la ei acasă şi vor să se revanşeze”, a spus Bibirig, care, deşi a mai jucat şi în Champions League, ar fi la primul trofeu european câştigat cu o echipă de club.
În cazul în care ar câştiga Cupa Challenge, CS Universitatea Suceava s-ar adăuga pe lista unor echipe de calibru, care de-a lungul timpului şi-au adjudecat acest trofeu. De pildă, din sezonul 2000-2001, când Cupa Challenge şi-a căpătat actuala denumire, trofeul a fost câştigat de echipe din Suedia sau Danemarca, ţări care sunt mult mai avansate în handbalul masculin decât România. Până în 2000 echipe ca TUSEM Essen sau SG Flensburg (ambele din Germania) au avut în vitrină acest trofeu, pentru ca în anii care au urmat, aceste formaţii să joace în competiţii superioare, gen Cupa Campionilor sau Cupa Cupelor.
Cupa Challenge, tocmai prin numele care-l poartă este o competiţie a provocării. “Studenţii” noştrii au acceptat această provocare şi au reuşit să întreacă chiar şi cele mai optimiste pronosticuri. Poate este doar primul pas spre competiţiile de anvergură din Europa!
Intră acum și în grupul de