Intră acum și în grupul de
În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii tuturor asociaţiilor şi cluburilor sportive din judeţ şi cu reprezentanţi locali ai federaţiilor sportive, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a constatat că nu există o coerenţă în ceea ce priveşte programele sportive. În consecinţă, el a solicitat Direcţiei judeţene de sport să realizeze o strategie de dezvoltare a sportului în judeţ arătând că, din păcate, judeţul este doar o pepinieră de recrutare de sportivi şi că nu se înregistrează performanţe deosebite. „Mă îngrijorează această situaţie pentru că noi am făcut săli de sport ce nu sunt folosite corespunzător. Vreau să cred că nu se fac nunţi în aceste săli de sport”, a spus preşedintele CJ Suceava.
El a spus că a constatat că în judeţ sunt înregistraţi aproximativ 5000 de fotbalişti, dar că cele 64 de echipe de seniori au rezultate modeste, subliniind că aceştia beneficiază de zece terenuri de fotbal de tip 1. Flutur a mai spus că bazele sportive pentru sporturi de iarnă nu sunt folosite suficient, că nu există o coordonare corespunzătoare, constatând că la Clubul sporturilor de iarnă din Vatra Dornei nu se ştia că la Câmpulung Moldovenesc se află în construcţie o pârtie de sanie.
El a remarcat că doar echipa de handbal aparţinând Universităţii Suceava face performanţă în judeţ, iar în rest rezultatele sunt nule.
Flutur consideră că şi profesorii de educaţie fizică ar trebui să se implice mai mult în organizarea unor asociaţii sau cluburi care să facă performanţă şi să atragă tinerii în astfel de activităţi pentru a fi folosite cu folos toate investiţiile promovate. „Promovăm investiţii în săli de sport, în baze sportive şi mă întreb care e eficienţa”, a spus Flutur.
El a arătat că va încuraja şi sporturile care au legătură cu turismul, cum ar fi echitaţia, tirul cu arcul sau tirul sportiv, care au tradiţie în judeţul Suceava, dar şi sportul extrem, existând cadrul natural pentru practicarea acestor sporturi.
Intră acum și în grupul de