Intră acum și în grupul de
Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava împreună cu Centrul de Artă şi Cultură Japoneză, Fundaţia de Aikido Aikikai România şi Asociaţia Aiki Dojo invită sucevenii sâmbătă, 9 octombrie 2010, începând cu orele 16,00 să participe la o demonstraţie de AIKIDO.
Manifestarea va avea loc în sala de sport a universităţii şi face parte din stagiul anual de pregătire organizat în regiunea de Nord-Est a României. La eveniment vor participa practicanţi Aikido din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Vaslui. Antrenamentele vor fi conduse de sensei Cristi Carari.
Prin întâlnirea de sâmbătă, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava doreşte să ofere comunităţii locale elemente specifice culturii şi spiritualităţii nipone şi prin aceasta să contribuie la promovarea valorilor interculturale.
Aikido este o artă neobişnuită, cu principii izvorând din artele marţiale şi din filozofie. Spre deosebire de alte arte marţiale, esenţa aikido este independentă de forma fizică a mişcărilor. Este independentă de procedeele individuale. Totuşi, formele şi procedeele izvorăsc din esenţă. Această esenţă inefabilă e cea care face Aikido atât de fascinant şi, în acelaşi timp, atât de greu de înţeles de către un începător.
În Aikido, ceea ce vezi nu e întotdeauna adevărat.
Principiile Aikido sunt un set de sentimente, senzaţii şi înţelegeri despre elementele naturii, fizică, energie şi comportament. Pentru a învăţa aceste principii, trebuie să le experimentezi cu corpul, simţirea şi mintea – în general în această ordine. Trebuie să le înveţi prin transmisiune directă.
Fondatorul Aikido-ului, Morihei Ueshiba, spunea: „Singurul mod în care pot să explic cu adevărat Aikido este să desenez un triunghi, un cerc şi un pătrat.”
Intră acum și în grupul de