Intră acum și în grupul de
Etapa pe cerc a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar a cuprins desfăşurarea Campionatului naţional de şah individual la Eco-Şcoala cu cl. I-VIII „Ion Creangă” şi cel de tenis de masă la Şcoala cu cl. I-VIII Nr. 3 din municipiul Suceava.
La categoria băieţi s-au prezentat 16 concurenţi iar cele 10 fete au fost într-un număr dublu faţă de anul. Participanţii au reprezentat Şcolile Gen. Nr. 1, 3, 4, 9, 11 din Suceava şi Băneşti-Fîntînele.
Comisia tehnică de organizare a competiţiei, formată din profesorii Viorica Murăraşu, Cătălina Loghin, arbitrul observator Bogdan Paşniciuc şi arbitrul voluntar de sală Alexandru Mihăiţă Stafie, a supravegheat cu competenţă şi obiectivitate desfăşurarea concursului care a durat 4 ore.
În cadrul şedinţei tehnice de la începutul concursului s-a stabilit şi aprobat sistemul eliminatoriu de joc ţinându-se cont şi de lipsa logisticii adecvate unui sistem mai complex de desfăşurare. Concurenţa a fost dură, uşor frustrantă pentru participanţi. A fost o luptă a psihicului tare capabil să treacă de prima rundă, apoi de următoarele dacă prindea şansa victoriei.
Clasamentul final al celor două categorii a fost următorul:
Fete
1. Simona Cornea – Şcoala Gen. Fîntînele, prof. Aurel Iavni
2. Andreea Andrei – Şcoala Gen. „Ion Creangă” Suceava, prof. Viorica Murăraşu
3. Alexandra Prundeanu – Şcoala Gen. „Ion Creangă” Suceava, prof. Viorica Murăraşu
Băieţi
1. Ştefano Marius Mirăuţă – Şcoala Gen. Nr. 4 Suceava, prof. Nicoleta Procopov
2. Matei Senciuc – Şcoala Gen. Nr. 1 Suceava, prof. Ovidiu Vranău
3. Dragoş George Paşniciuc — Şcoala Gen. Nr. 3 Suceava, prof. Cătălina Loghin
„Se pot face încă multe pentru dotarea instituţiei noastre de către forurile competente. Urmează etapa judeţeană pe care tot noi trebuie s-o găzduim. Pentru maximum de calitate organizatorică ar fi fost de preferat locaţia CSM „Rarăul” din Câmpulung Moldovenesc deoarece posedă logistica cea mai performantă şi completă pentru susţinerea unei astfel de competiţii”, a menţionat prof. Viorica Murăraşu.
„Sistemul eliminatoriu are părţi bune dar şi pe cele dureroase, cu daune morale pentru copii. Profesorii şi părinţii, deopotrivă, au datoria de a menţine şi cultiva motivaţia lor de a practica şahul pe măsura pasiunii, talentului şi de a se întrece în cât mai multe concursuri. Pentru a oferi posibilitatea unei departajări mult mai corecte şi mai realiste a tuturor participanţilor, trebuie regândită formula de joc. Chiar dacă acest lucru presupune şi căutarea / găsirea soluţiilor organizatorice eficiente. Mai multe partide de joc dau şanse mai mari elevilor de a se exprima, de a arăta ce ştiu şi ce pot”, ne-a declarat în dubla sa calitate de cunoscător al sportului minţii şi de părinte, Bogdan Paşniciuc.
Jucătoarele din Zamostea au dominat competiţia feminină de tenis de masă.
Tot în sistem eliminatoriu s-a desfăşurat şi etapa pe cerc a Olimpiadei la tenis de masă. În sala de sport pregătită conform regulamentului s-au prezentat 17 băieţi şi 7 fete, hotărâţi să lupte cu agilitate şi dexteritate pentru locurile fruntaşe ale podiumului. Participanţii au reprezentat Şcolile Gen. Nr. 3, 4, 11 din Suceava, Băneşti-Fîntînele, Todireşti şi Zamostea.
Membrii comisiei de specialitate, profesorii Marius Păvăluc şi Marius Golea, împreună cu gazdele organizatoare, profesorii Ioan Drăgoiu, Cătălina Loghin şi Alexandru Petrea au dat curs tragerii la sorţi, potrivit căreia seturile partidelor au fost aprig disputate.
Ambiţia concurenţilor de a câştiga a creeat o tensiune favorabilă doar celor mai tenace, stăpâni pe reflexe dar şi pe emoţii sub presiune. Rezultatele finale s-au prezentat astfel:
Băieţi:
1. Adrian Vornicu – Şcoala Gen. Nr. 3 Suceava, prof. Ioan Drăgoiu
2. Sebastian Iftode – Şcoala Gen. „Miron Costin”, prof. Maria Afanasov
3. Dănuţ Iulian Rotaru – Şcoala Gen. Todireşti, prof. Ionuţ Geosu şi Vasile Corbu
4. Adrian Moisii – Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. Adrian Cojocaru
5. Andrei Vezeteu – Şcoala Gen. Băneşti – Fîntînele, prof. Aurel Iavni
Fete:
Nivelul performant al concurentelor de la Şcoala Gen. Zamostea (prof. Adrian Achihăiei) a ocupat şi mai mult decât podiumul cu câştigătoarele:
1. Roxana Sorohan
2. Mariana Beldeanu
3. Alina Saviuc
4. Diana Enache
5. Alina Aioanei – Şcoala Gen. „Miron Costin”, prof. Maria Afanasov
De apreciat este efortul de timp şi cheltuială personală a profesorilor din mediul rural care se străduiesc şă-şi pună în valoare elevii înscriindu-i în campionate de acest nivel. Factorii de vreme şi transport nu-i împiedică să le ofere copiilor bucuria participării şi măsurării puterilor competiţionale.
La sfârşitul celor două competiţii, câştigătorii menţionaţi la ambele categorii, fete şi băieţi, au primit felicitări din partea organizatorilor şi diplome realizate prin grija partenerului ASŞ „RARĂU” Suceava, fiind parafate de către D.J.S.T. Suceava, şcolile gazdă şi autoritatea responsabilului de cerc pedagogic, prof. Dumitru Irimia.
Elevii vor reprezenta Cercul pedagogic Suceava la etapa judeţeană care se va desfăşura la şah pe data de 22 ianuarie 2011 în Eco-Şcoala „Ion Creangă” Suceava, iar pentru tenisul de masă gazdă va fi Şcoala Gen. Nr. 5 Rădăuţi pe 12 februarie 2011.
Intră acum și în grupul de