Intră acum și în grupul de
Anul competiţional 2010-2011 a fost unul foarte bun pentru elevii Liceului cu Program Sportiv din Suceava, ei reuşind să obţină rezultate remarcabile pe plan sportiv în pofida austerităţii financiare. LPS Suceava a izbutit cu mari eforturi să ia startul în sezonul precedent, însă pe final a mizat doar pe echipele care aveau realmente şanse de a ajunge în fazele superioare.
Pe lângă cele 38 de medalii obţinute în competiţiile interne şi internaţionale, LPS Suceava a fost reprezentată cu cinste în loturile naţionale ale României la diferite discipline sportive. Mai mult chiar unii dintre sportivii suceveni au ajuns la finalul junioratului să evolueze la cluburi de prestigiu din România.
Cele mai multe medalii în anul competiţional 2010-2011 au fost obţinute de atleţi. Tinerii alergători suceveni au urcat de cinci ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, de 13 ori pe cea de-a doua şi de 10 ori pe cea de-a treia. Mihai Romaş şi Iuliana Chelaru, sportivi pregătiţi de profesorii Iustin Tătărău şi Toader Flămând au fost performerii sezonului trecut ei obţinând câte două medalii de aur. Mihai Romaş a fost campion naţional de juniori II în sală în probele de 400 şi 800 de metri, iar Iuliana Chelaru campioană naţională la 800 de metri la junioare II în aer liber şi câştigătoare a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la cros. Cea de-a cincea medalie de aur realizată anul trecut a fost cea a sportivei Andreea Cucoşel, pregătită de profesorul Toader Flămând, ea impunându-se la Campionatele Naţionale de sală la juniori III în proba de 300 de metri.
În sezonul competiţional precedent cinci medalii de argint a obţinut Iuliana Chelaru în probele de 800 şi 1.500 de metri la Campionatele Naţionale de Atletism în sală la juniori II, în aceleaşi probe la Campionatele Naţionale Şcolare de juniori II, ultima fiind realizată la Campionatele Naţionale de juniori II în aer liber în proba de 1.500 de metri.
Mihai Romaş a reuşit un frumos succes la Balcaniada de juniori II unde s-a clasat pe locul secund în proba de 800 de metri. Tot el a mai obţinut două medalii de argint la Campionatele Naţionale Şcolare şi la Campionatele Naţionale de juniori II în aer liber ambele în proba de 800 de metri. Una din atletele de mare viitor de la LPS Suceava care a „explodat” în sezonul precedent a fost tânăra Simona Caziuc. Sportiva pregătită de profesorul Toader Flămând s-a clasat a doua la Campionatele Naţionale de copii în sală în proba de 800 de metri şi la Campionatele Naţionale de cros pentru juniori III. Tot Simona şi-a completat zestrea de medalii cu una de argint la Campionatele Naţionale de copii în aer liber în proba de 1.000 de metri.
Alte două medalii de argint au fost cucerite de Iustin Mandiuc la Campionatele Naţionale de juniori I în aer liber în proba de 1.500 de metri şi Andreea Cucoşel la Campionatele Naţionale de juniori III în proba de 300 de metri.
Cele zece medalii de bronz din totalul de 28 de medalii au fost obţinute de Luis Lăcătuş, două, la Campionatele Naţionale de juniori I în probele de 1.500 şi 3.000 de metri. Tot două locuri III a obţinut şi Iuliana Chelaru la Campionatele Internaţionale ale României în proba de 800 de metri şi la Campionatele Naţionale de juniori I în aceeaşi probă. Iustin Mandiuc a urcat şi el de două ori pe treapta a III-a a podiumul de premiere la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar în proba de cros şi la Campionatele Naţionale de juniori I în aer liber în proba de 800 de metri.
Andreea Cucoşel şi-a trecut şi ea în palmares două medalii de bronz, una la Campionatele Naţionale de juniori II în aer liber în proba de 400 de metri şi una la Campionatele Naţionale de juniori III în aer liber în proba de 200 de metri. Ioana Pascar a punctat şi ea cu un bronz obţinut în proba de 1.500 de metri la Campionatele Naţionale în aer liber pentru juniori III.
Pe lângă atleţi, luptătorii de la LPS Suceava s-au afimat din nou şi în sezonul precedent. Sportivii pregătiţi de Andrei Bolohan ajutat de maestrul emerit al sportului Constantin Tăpîrjan au urcat de opt ori pe podiumul de premiere. Ionuţ Acostăchioaie s-a clasat al doilea la Campionatele Naţionale Şcolare de Lupte greco-romane la categoria 50 de kilograme, pe aceeaşi poziţie clasându-se şi Iulian Şopârlă dar la categoria 54 de kilograme.
Ionuţ Acostăchioaie a obţinut şi un bronz la Campionatele Naţionale de cadeţi la categoria 54 de kilograme, pe locul al treilea situându-se şi Bogdan Amărculesei la Campionatele Naţionale Şcolare la categoria 69 de kilograme, Mihai Şulea şi Andrei Apetre ambii la Campionatele Naţionale de cadeţi la categoriile 46, respectiv 63 de kilograme. Şi tinerii Teodor Horătău şi Viorel Strugariu au obţinut medalii de bronz la Campionatele Naţionale de copii la categoriile 42, respectiv 35 de kilograme.
În sporturile de echipă pe lângă calificările la turneele semifinale şi cele finale realizate de majoritatea formaţiilor de handbal şi volei, în mod deosebit s-a remarcat echipa masculină de minihandbal pregătită de profesorul Răzvan Bernicu care a devenit vicecampioană naţională.
Performanţe remarcabile pot fi trecute şi în contul handbalistei Irina Ivan care a participat cu lotul naţional al României la Campionatele Europene de Tineret şi a fost transferată de vicecampioana României „U” Jolidon Cluj. La fel ca şi colega ei, Diana Macovei alături de Irina Andreica au fost componente ale naţionalei de volei feminin cadete care a cucerit medalia de bronz la Balcaniadă. Absolut remarcabilă a fost şi prezenţa tânărului rugbist Sabin Creţu în lotul naţional de juniori al României.
„Anul competiţional 2010-2011 a fost unul dificil din punct de vedere financiar, însă am încercat să depăşim aceste probleme, rezultatele obţinute de sportivii noştri fiind absolut remarcabile în condiţiile date. De fiecare dată avem o satisfacţie deosebită când unul dintre elevii noştri ajunge pe podiumul de premiere sau dacă este selecţionat într-unul din loturile naţionale ale României. Mai mult chiar, cea mai mare realizare a noastră o considerăm aceea ca la finele liceului, când tinerii noştri trec pragul junioratului şi devin seniori ei să ajungă să fie curtaţi de echipe de calibru din România pentru a-şi putea continua cariera sportivă.
Să sperăm că şi în anul competiţional 2011-2012 performanţele obţinute de elevii noştri să se păstreze la acelaşi nivel ca anul trecut şi poate chiar la un nivel mai ridicat. Încercăm de fiecare dată să oferim sportivilor liceului nostru şi antrenorilor toate condiţiile pentru a putea face performanţă pentru că ei sunt cei care ne fac să fim mândri”, a declarat directorul Liceului cu Program Sportiv din Suceava, Dumitru Bernicu.
Intră acum și în grupul de